2016. február 14., vasárnap

Hat különböző, más-más funkciójú tanulótér, aminek ott (lenne) a helye minden könyvtárban
  1. Small Group Area, avagy tanulótér kisebb közösségek számára beszélgetéshez, ötleteléshez, közös munkához, akár a legegyszerűbb bútorokkal is. A fő, hogy egy olyan intim környezetet teremtsünk, amely inspirálóan hat a használóira. 
  2. Large Group Area, avagy tanulótér osztályok, nagyobb csoportok számára, amely alkalmas frontális bemutatókra és projektmunkára is. A jelszó a rugalmasság: könnyen mozgatható bútorokkal legyen igény szerint alakítható a tér.
  3. Community Area, avagy a klasszikus közösségi tér nagyobb csoportok fogadásához, rendezvényekhez. Okos tervezéssel, jó bútorokkal akár az előző Large Group Area-ból is kialakítható. A kulcsszó itt is a rugalmasság.
  4. Technology Rich Area, avagy a klasszikus számítógépes terem vagy terület online kutatáshoz, oktatáshoz vagy éppen önálló alkotáshoz. Érdemes a PC-n túl is gondolkodni: tabletekkel, nyomtatókkal, szkennerekkel, hang- vagy képfelvételre alkalmas eszközökkel inspiráló környezetet teremthetünk. (A wifi, természeseten, alapkövetelmény, gondoljunk csak a saját eszközzel érkezőkre...)
  5. Quiet, Solitary Areas, avagy eldugott kis kuckók a csendes olvasgatáshoz, elmélyüléshez, íráshoz, reflexióhoz. Ezek a visszahúzódásra alkalmas sarkok, polcközök akár a meglévő bútorok átrendezésével is kialakíthatók.
  6. Makerspaces, avagy a kézműveskedés, a társasozás, az alkotás helyei. Ezeknek a kreatív helyeknek a kialakításához engedd el a fantáziád vagy kérd nyugodtan az olvasóid segítségét. Meglátod, lesz bőven ötletük...
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése