2016. július 12., kedd

Idea Box, Oak Park Main Library

A könyvtár bejáratánál kialakított helyiségben minden hónapban más és más inspiráló élmény várja a látogatókat. A különböző installációk a könyvtár által ellátott közösség sokszínűségére reflektálnak, s a kreatív játékot, a szórakozást vagy éppen a élethosszig tartó tanulást támogatják.

Egy alkalommal, a Blue Period idején minden kék volt a boxban: Kóstolj, szagolj, érints, láss! Légy kék! - mondta a reklámszlogen. Máskor kedvük szerint festhették színesre a falakat a gyerekek, vagy maguknak vagy a közösségnek szóló kívánságaikat írhatták fel a csillagokra. A Űrodüsszeia (Space Odyssey) idején pedig a holdjárást próbálhatta ki gyerek, felnőtt.

Most, júliusban, 1906-ba repülhetnek vissza  "A Walk in Hemingway's Oak Park" című installációt felkeresők, abba az évbe, amikor a 7 éves Ernest Hemingway és nővére elkezdte felfedezni a települést.

A tini önkéntesek segítségével a könyvtárosok három emblematikus épületet alkottak: Hemingway szülőházát, a házat, ahol kisfiúként élt és a Scoville Institute-ot, Oak Park első közkönyvtárát, ahol a kis Ernest és Marcelline gyermekként oly sok időt töltött.

A látogatók megismerhetik az épületek történetét, jelentőségét a település életében, s interaktív kapcsolatba is kerülhetnek velük: Hemingway szülőházában az író asztalánál írhatnak egy selfie-t készíthetnek Ernesttel és nővérével gyermekkoruk házának tornácán, vagy elolvashatják a közösség más tagjai által írt történeteket, elbeszéléseket a régi könyvtárban.

További információ az Idea Box-ról
Korábbi installációk a Flickr-en

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése