2017. március 14., kedd

Mert mindenki szereti a listákat...

... s mert szeretjük, ha arról olvasunk, hogy szeretnek és nagyra értékelnek bennünket..., s mert nem árt néha kicsit lazítani..., s mert holnap lesz egy pihenőnapunk, amikor talán kicsit több időnk lesz ilyeneket is olvasgatni... (Tekintsünk most el attól, hogy mennyi bennük a sztereotípia, a "nem szeretjük, ha így gondolkodnak rólunk" dolog, csak élvezzük. S legközelebb használjuk fel egyik-másik érvet, ha ki kell állnunk magunkért.)😊

10 ok, amiért szeretjük a könyvtárosokat

1. Mert okosak. Felsőfokú végzettség kell hozzá (mondja az infografika is).
2. Mert kíváncsiak. Jól informáltak, számos témában tájékozottak, s folyamatosan olvasnak, bővítik ismereteiket. 
3. Mert az információs kincsesbányák. Csak kérdezz meg bátran bármiről egy könyvtárost! Mindig tudni fogja, hol nézzen utána a válasznak. (Mert az Internetben nem mindig lehet megbízni...)
4. Mert olvasottak, műveltek. Ha nem éppen veled foglalkoznak, nagy az esélye, hogy olvasnak, annak érdekében, hogy naprakészek, jól informáltak, felkészültek legyenek. S mert szeretik a könyveket!
5. Mert jól beszélnek és jól írnak. Ismerik a helyesírási szabályokat, s tudják is őket alkalmazni. Még a nyelvtan leckédben is tudnak segíteni!
6. Mert népszerűsítik a helyi írókat. Szeretik a könyveket, s azokat is, akik írják őket. S mivel természetüknél fogva segítőkész emberek, alkalmat teremtenek arra, hogy a szerzők találkozzanak olvasóikkal.
7. Mert a szabad megszólalás, az egyéni hang támogatói. Az olvasás szabadságának és az információhoz való egyenlő hozzáférésnek a szenvedélyes támogatójaként harcolnak a cenzúra és a könyvek betiltása ellen.
8. Mert olvasásra és tanulásra bátorítanak. A könyvtárosok ott vannak az iskolákban, a városokban, a közösségekben. Tanítgatják gyermekeinket, a könyvek és az olvasás felé terelgetnek bennünket. (Megöleltél már ma egy könyvtárost?)
9. Mert civilizációnk védelmezői. Közös tudásunk, ismereteink őrzői, hűséges és éber védelmezői, akik átmentik a múlt és a ma értékeit a jövő számára.
10. Mert a technológia mindentudói. A könyvtárosok az információs kor nagymesterei. Nem csak élen járnak az új technológiák alkalmazásában, az információ kurátorai is. Minden eddiginél nagyobb szükség van rájuk!

15 ok arra, miért érdemes könyvtárossal randizni

1. Mert a könyvtárosok műveltek. (Ez ugye, nem mindenki esetében volt így, akivel randiztál...?) 
2. Mert a könyvtárosok magasan iskolázottak. Többségüknek felsőfokú végzettségük van.
3. Mert szenvedélyesen tanulnak és teszik mindenki számára elérhetővé az információt. 
4. Mert kiváló Scrabble-partnerek. (kiváló = legyőzhetetlen)
5. Mert szervezettek, elemzők és költségtudatosak.
6. Mert sokan közülük remekül kijönnek a gyerekekkel. Délutáni és nyári programokat kínálnak, szerveznek nekik.
7. Mert a könyvtárosok jó, kiegyensúlyozott életet biztosítanak. Nem gazdagok, de a többségük azért nem éhezik. Bónusz: kiszámítható munkarendben dolgoznak, ezért könnyű velük randiidőpontot egyeztetni.
8. Mert a könyvtárosok azzal foglalkoznak, amivel szeretnek. Legtöbbjük nem véletlenül dolgozik könyvtárban, készülnek erre, s akár hosszasan keresik is azt a könyvtárat, ahol aztán elhelyezkednek.
9. Mert megvan bennük az a valami, amit annyian keresnek.
10. Mert egy fárasztó, olvasókkal teli nap után nagyon fognak örülni a mosolyodnak.
11. Mert nem csak meg lehet, hanem meg kell látogatnod a kedvesedet a munkahelyén. Iratkozz be a könyvtárba!
12. Mert a könyvtárosok értékelik a pontosságot. (Pontosan 42,-Ft/nap/könyv...)
13. Mert remek sztorikat fogsz hallani tőlük különös olvasók különös szokásaitól, kérdéseiről.
14. Ne gondold, hogy csak mert a hely, ahol dolgoznak, nyugodt és csendes, a randitok unalmas lesz! Felejtsd el a sztereotípiákat, rájuk igazán nem vonatkoznak!
15. Esti mesék. 🙂

Forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése