2017. szeptember 22., péntek

Erdő a könyvtárban

A sok-sok külföldi példa mellett ezentúl szeretnék sok-sok hazai ötletet, jó gyakorlatot is megosztani veletek itt a blogon. Íme az első - lehet inspirálódni!

A FSZEK Terézvárosi Gyermekkönyvtárának nyári táborában (a VI.ker. Liszt Ferenc téren) erdei történeteket dolgoztak fel, s a tábor keretében készítettek egy óriási fatörzset is, aminek a nagy odvába be is lehet bújni.

A gyerekek döntöttek a fa magasságáról, kerületéről, az odúbejáratról, segítettek fúrni, ragasztani, majd "tapétázni", illetve kéregkígyókat is készítettek és kasíroztak a fára. A tábor után a nagyobbak kifestették, majd IKEA-s műfákat is erősítettek a tetejére.

S ahogy tervezték, a puha párnákkal teli odú folyamatosan foglalt. 

"Hogy miért nőtt fa a könyvtárunkban? Mert a régi fa polcos könyvtárat (designnal együtt) egy egységes koncepcióra fűzzük fel: ez egy öreg erdő. Ezért van függőágyunk, madaras óránk ami minden órában más madárhangon énekel stb. Az emeleti lomtárnak használt irodából pedig egy steampunk stílusú tiniszobát csináltunk négyen kollégák, ami egy lombház érzetét kelti a fa tetején..."

További információt Kaszás Veronika gyerekkönyvtárostól lehet szerezni, aki szívesen látja az arra járó kollégákat is...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése